Szülőknek

Okoskocka fejlesztő kockajáték-család 

Az Okoskocka fejlesztő kockajáték biztosítja azt, hogy a gyerekek örömmel és játékként sajátítsák el, illetve gyakorolják azokat a képességeket, amelyek az iskolai tanuláshoz elengedhetetlenül szükségesek. Kifejlesztése a legújabb pszichológiai és pedagógiai kutatásokon alapul.

A fejlesztő kockajáték-család számos szempontból újszerűnek és korszerűnek mondható. Elsősorban fejlesztő eszköz, mellyel a gyermek gyakran játszhat. Esztétikumánál és manipulatív jellegénél fogva a gyerekek szívesen forgatják kezeikben e játékot, s eközben újabb és újabb játéklehetőséget fedeznek fel. Ez fejleszti kreativitásukat, s az eszköz által megmozgatott képességeket. Az eszköz megalkotásánál a kutatók figyelembe vették azt, hogy egy-egy képesség begyakorlása számos feladattal, eltérő nehézségi fokon valósuljon meg. A sikeresség, az ügyesség élményei biztosítják a kellő gyakorlást, s ezzel együtt az érést és fejlődést. Az útmutató révén pedig a szülő is betekintést nyerhet abba, hogy egy-egy képesség miért lesz fontos majd az iskolai tanuláshoz, vagy akár az életben való érvényesüléshez.   

A képességterületenként 120 kockából álló eszközcsalád mindegyik tagja számos játéklehetőséget biztosít minden részképesség begyakorlására az örömteli szórakozás és kikapcsolódás mellett. Ezzel az eszköz kifejlesztőinek nem titkolt célja, hogy meghitt hangulatot, közös élményt nyújtson a szülő-gyermek együttléthez.

Ehhez kívánnak a fejlesztők jó szórakozást!